EVELINE BOUWMAN

Coach, ondernemer, verandermanager, moeder.

“Ik wil managers en professionals ondersteunen een groei-mindset te ontwikkelen”

Ik groeide op in de omgeving van Haarlem en studeerde aan de Universiteit Twente, waar ik mijn bachelor Toegepaste Communicatiewetenschap en master Arbeid- en Organisatiepsychologie voltooide. Sindsdien woon ik centraal in Nederland en heb ik gewerkt als leidinggevende, verandermanager, projectmanager en coach.

Tijdens mijn werkzaamheden als leidinggevende binnen de energiesector legde ik zoveel mogelijk de nadruk op de kwaliteiten die iedere medewerker als individu en het team als geheel had. In functioneringsgesprekken maakte ik afspraken wat zij wilden ondernemen om hun talenten verder in te zetten voor de organisatie. Op die manier nam niet alleen het individuele werkplezier toe, maar leverde het ook positieve resultaten op voor de organisatie. Hoewel de aanpak enthousiasmeerde, merkte ik dat collega’s het lastig vonden om deze in de praktijk toe te passen. Het vraagt veel van managers: ze zijn gewend bij te sturen op wat niet goed gaat en vooral aandacht te geven aan problemen op de werkvloer.

 

Thema’s:
Performance-coaching

Doelgroepen:
Professionals
Managers

Contact:
E-mail
Facebook
LinkedIN
Twitter

Als coach en verandermanager kan ik nu managers en professionals ondersteunen hun eigen mindset om te buigen van een fixed- naar een groei-mindset en een oplossingsgericht perspectief bieden. Wanneer je dit eigen hebt weten te maken, volgt het gewenste gedrag bijna als vanzelf. Ik laat mensen graag inzien dat ze al veel benodigde vaardigheden bezitten, door terug te grijpen naar positieve ervaringen. Aan de hand van die succesfactoren kunnen we onderzoeken of deze ook toepasbaar zouden kunnen zijn in toekomstige situaties. Dit zijn elementen uit Appreciative Inquiry, een techniek die ik regelmatig inzet bij veranderingen.

Als ondernemer heb ik de mogelijkheid gecreëerd om mijn tijd zo in te delen dat ik een prettige balans heb met gezin, vrienden en sport. Ik vind het bijvoorbeeld heerlijk om er op uit te trekken voor een fiets- of wandeltocht. De natuur en stilte werken bijna meditatief: dat zijn mijn momenten van volledige ontspanning.

BLINK Positieve Psychologie