Vandaag ben ik gaan lopen

11-09-2013 | Elze Versteeve


Ik ben een groot bewonderaar van songwriters. Ze kunnen onze ervaringen vaak beter verwoorden dan dat wij er ons überhaupt van bewust  zijn. Ik werd onlangs geroerd door Vandaag ben ik gaan lopen van Acda en de Munnik. Het gaat over hoe het voelt om je eigen weg te gaan en deze niet helemaal van te voren te plannen. Acda en de Munnik verwoorden perfect hoe dat zowel inspirerend als angstaanjagend is en zowel een onafhankelijk als een eenzaam gevoel kan geven. Precies zoals ik dat zelf op dit moment in mijn loopbaan ervaar.

Ik ben altijd een plannenmaker geweest. Geef mij het gewenste einddoel en ik maak een realistisch doch ambitieus plan. Compleet met targets, planning en deadlines. Of het nu gaat om een verhuizing, een verbouwing, de start van een nieuwe business unit, een project of het er voor zorgen dat 5 mensen met vakantie gaan zonder iets te vergeten. Ik doe het denkwerk en zorg dat er gebeurt wat er moet gebeuren. Met het oog op het doel en de planning in mijn hand verander ik in een rustige, stoïcijnse hopvrouw die begripvol omgaat met tegenwerpingen uit mijn omgeving maar toch zorgt dat de gestelde doelen gerealiseerd worden.

Ondanks de hoeveelheid plannen die ik gemaakt heb in mijn leven waren de doelen zelden van mijzelf. De privé doelen zoals vakantie vieren, verhuizen en verbouwen waren dat vaak wel. De zakelijke doelen werden echter altijd door een ander gesteld. Een baas of een klant. Soms in de vorm van een visie, meestal in de vorm van een deadline of een financieel target. Met mijn hele ziel en zaligheid rende ik voor de dromen en de doelen van iemand anders. Vaak realiseerde ik ze, soms ten dele en heel soms niet. Maar altijd gaf ik ze een hoeveelheid energie alsof het mijn eigen langgekoesterde dromen betrof.

Vandaag begin ik mijn eigen bedrijf. BLINK positieve psychologie. Voor het eerst voor 100% mijn eigen droom en doel. Het idee is geboren aan mijn keukentafel, de naam ontsproot aan mijn brein en de keuze voor de positieve psychologie komt voort uit mijn persoonlijke enthousiasme voor deze stroming in de wetenschap.

Ook voor het eerst in mijn leven werk ik zonder plan. Ik ben, in navolging van Simon Sinek, gestart met “why”. Met te verhelderen waar ik echt in geloof. Waar BLINK voor staat.  BLINK wil zoveel mogelijk mensen ondersteunen om eruit te halen wat er in zit. Uit zichzelf, hun leven en hun werk.  BLINK gebruikt hiervoor de resultaten van wetenschappelijk onderzoek binnen de positieve psychologie.

Ik heb goede, ervaren en inspirerende coaches gevonden die zich willen verbinden aan BLINK. Samen hebben wij een dienstverleningsconcept en productportfolio ontwikkeld in lijn met onze ervaring met de positieve psychologie. We hebben de samenwerking gezocht en gevonden met universiteiten en testbureaus om onze trajecten en interventies wetenschappelijk te kunnen onderbouwen.

En nu gaan we het gewoon doen. We gaan de positieve psychologie toegankelijk maken voor zoveel mogelijk mensen. Omdat dit ons inspireert en omdat het in onze ogen zinvol is. We hebben geen planning, geen deadlines en geen targets. Hopelijk kunnen we er van leven en misschien maken we er een groot bloeiend bedrijf van. Aan ambitie geen gebrek.  Als onze dienstverlening maar kwalitatief hoogwaardig is, evidence-based, en toegevoegde waarde heeft in de levens van onze coachees en de resultaten van onze klanten.

Deze nieuwe manier van werken past me als een oude jas. Onze “why” geeft onze activiteiten richting zonder dat wij worden belemmerd door een draaiboek en targets. Zo kunnen we BLINK laten groeien tot de best mogelijke partner voor onze klanten. Zoals Acda en de Munnik zingen: waar ik gelopen heb is van nu af aan een weg. Loop je mee?

Reageer

Reacties

Dit is een ongepaste reactie

Marianne das

Woooooooooh Elze,
Wat een prachtig plan om hier verder mee aan de slag te gaan en zo recht uit het hart. ......Je gaat ervoor! En ik wens je enorm veel succes, creativiteit en plezier. Ikzelf ga nog steeds iedere dag huppelend naar mijn werk om de pubers te helpen alles uit zichzelf te halen en te ontdekken waar ze warm voor lopen. Dat is mooi werk!
Mijn mantra: beter do it than wish it done! Go for it!
Liefdevolle huggel, Marianne

BLINK Positieve Psychologie