Homeloopbaancoaching › Maak werk van je talent

Loopbaancoaching: maak werk van je talent

Soms moet je of wil je op zoek naar ander werk. Een mooie kans om weer eens kritisch te kijken naar wat werkelijk bij je past. Een kans om te zoeken naar je droombaan: een baan waarin je nooit meer het gevoel hebt dat je moet werken. Dat willen we allemaal wel. Vele loopbaanbureaus beloven ons dat ook. Meestal blijkt dat niet realiseerbaar. Een baan heeft nu eenmaal leuke, energie-gevende elementen en elementen die wat minder bij ons passen. Wat wel mogelijk is, is werk vinden waarin je optimaal gebruik maakt van jouw talent en potentieel. Werk dat je uitdaagt maar waarin je niet op je tenen hoeft te lopen. Werk in een werkomgeving die bij jouw persoonlijkheid en energiebronnen past. Werk waarin je de rol speelt die jou op het lijf geschreven is. BLINK helpt mensen deze baan te vinden of zelf vorm te geven. BLINK hanteert in deze zoektocht een aantal vaste uitgangspunten.
Werk dat past bij je talent
Wil je werk dat blijvend energie geeft? Kies dan werk dat dichtbij jouw persoonlijke talenten ligt. Als je werk doet dat competenties van je vraagt die niet ondersteund worden door talent, dan kost dit meer energie dan het oplevert. Onder druk of in een nieuwe situatie zul je weer terugvallen in oud gedrag en op de lange duur loop je het risico jezelf op te branden.

Werk dat je in Flow brengt
Als je niet groeit, sta je stil. En stilstand is achteruitgang. Je werk moet dus altijd een zekere mate van uitdaging bevatten. Is de uitdaging te groot dan sta je teveel onder druk. Is de uitdaging te klein dan ga je je vervelen en verlies je energie. De kunst is om de perfecte balans tussen vaardigheid en uitdaging te vinden. Dan kom je in Flow. BLINK ondersteunt jou bij het creëren van de ideale spanningsboog.
Werk aan een product, dienst of merk dat aansluit bij je waarden
Niet alleen je functie is van belang. Wat we vaak vergeten is dat het bedrijf waar we voor werken ook van grote invloed is op ons werkplezier. Uit onderzoek blijkt dat als mensen trots zijn op het product, de dienst of het merk van hun werkgever, dit hun bevlogenheid enorm vergroot. BLINK ondersteunt jou bij het vinden van een werkgever waar jij trots op kan zijn.

Werk in een rol die je graag speelt

Soms hebben mensen hun ideale werkgever en specialisme al gevonden maar zitten zij toch niet op hun plek. De rol die je in je werk speelt is namelijk net zo belangrijk. Ben je een leider of juist iemand die graag ondersteunt? Ben je graag autonoom of werk je graag samen? Ben je een perfect boegbeeld of liever tweede man? De rol die jij het best speelt is heel persoonlijk en staat los van je vak, branche of werkgever. BLINK ondersteunt je bij het vinden van jouw beste rol op dit moment.

Werk in een context die jou energie geeft
90% van onze energie halen wij uit onze werkomgeving. Een schrikbarend hoog percentage. Hier heb jij natuurlijk zelf veel invloed op. Allereerst door te kiezen voor een werkomgeving die bij je past. Daarnaast om de beschikbare energiebronnen ook daadwerkelijk aan te boren. Wil jij hard werken in een klein pioniersclubje? Wil je op je werk een soort familiegevoel? Of houd je graag professionele afstand? Vind je een beetje competitie wel prettig en krijg je hier energie van? Of wil je juist graag samenwerken aan een doel waarbij persoonlijke belangen ondergeschikt zijn? BLINK brengt samen met jou in kaart wat voor jou een ideale werkcontext is. Laat je potentiële werkgever jou maar overtuigen dat zij dat in huis hebben.
BLINK Positieve Psychologie