HomePositieve psychologie › positieve psychologie en Blink

Positieve psychologie en BLINK

De basis van de aanpak van BLINK is de positieve psychologie. Binnen elk traject van BLINK worden interventies uit de positieve psychologie ingezet. Binnen deze wetenschap zijn echter veel specialisten die ieder hun eigen onderzoeksgebied kennen. Er wordt bijvoorbeeld heel specifiek onderzoek gedaan naar de waarde van zelfcompassie, het belang van acceptatie, het versterken van energiebronnen, het belang van het kennen van je waarden, de invloed van optimistische verklaringen of het versterken van positieve emoties. En dit is nog een bescheiden greep uit het brede onderzoeksgebied dat de positieve psychologie intussen is.
BLINK ziet de waarde van al dit verschillende onderzoek en maakt graag gebruik van alle technieken en interventies die daar bij horen. Afhankelijk van de vraag van de klant en de coachee. BLINK heeft daarom de onderzoeksgebieden, resultaten en bijbehorende interventies van de belangrijkste positief psychologen samengevoegd in haar eigen model. Het BLINK-model heeft zes pijlers. Per pijler zijn verschillende thema’s, interventies en technieken ondergebracht. Deze zes pijlers vatten al het moderne onderzoek samen en geven de stappen weer die bewezen effectief zijn om je welbevinden te vergroten.

Volg BLINK in Beeld en BLINKBlog om meer inzicht te krijgen in de verschillende pijlers en wat je zelf kunt doen om deze te versterken.
BLINK Positieve Psychologie